Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Antidoping

provrör fotade ovanifrån

Svensk Simidrotts medicinska råd bedriver ett aktivt förebyggande arbete genom att varje år informera och utbilda ledare och simidrottare på främst landslagsnivå, enligt fastställd plan.

Svensk Simidrotts antidopingprogram Pdf, 330.1 kB. har skapats med syftet att hålla simidrotten fri från doping. Programmet innehåller viktig information och beskriver bl a de insatser som ska göras i förebyggande syfte.

Dopinglistor

För att sprida kunskap om dopingreglerna och förhindra ofrivillig doping har Antidoping Sverige en kompletterande dopinglista:

Röd-Gröna listan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Röda-gröna listan över läkemedel registrerade i Sverige är ingen dopinglista i juridisk mening, snarare ett hjälpmedel för att undvika doping av misstag i samband med medicinering.

WADA:s dopinglista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
WADA:s dopinglista utgör själva regelverket, som röd-gröna listan är grundad på. Här kan du läsa mer om de substanser och metoder som är förbjudna.

Vistelserapportering

I det förebyggande arbetet mot doping krävs att vissa kategorier av simmare lämnar vistelserapporter för att vara tillgänglig för oannonserade dopingtester.
Om du tillhör dem som ska lämna vistelserapport och hur det går till, läs mer under fliken vistelserapportering.

Vaccinera klubben mot doping

Vaccinera klubben mot doping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett hjälpmedel för föreningar att jobba med antidopingfrågor.

Publicerad: 2022-07-04

Senast uppdaterad: 2024-04-23

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -