Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Om strategi 2025

De strategiska områdena beskriver inte allt som ska göras i vår verksamhet. De beskriver det vi vill fokusera och lägga extra resurser på under de närmaste åren för att utveckla och stärka Svensk Simidrott. Målbilderna beskriver hur vår verksamhet ska se ut och vad vi har uppnått 2025 genom att arbeta med dessa områden.

Ladda ner Strategi 2025 Pdf, 7.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Beställ Strategi 2025 på vår webbshop. Besök webbshoppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där hittar du strategin under kategorin "övrigt"

strategi 2025, fyra strategiska områden


Svensk Simidrott - för alla

Målbild 2025:
Inom Svensk Simidrott känner alla sig välkomna och alla vet vad vi står för, vilka gemensamma mål och värderingar vi har.

Vår verksamhet och våra ledare ser till att alla känner sig inkluderade, kan utvecklas och känner glädje, trygghet, delaktighet och gemenskap.

Tillsammans utvecklar vi Svensk Simidrott

Målbild 2025:
Alla inom Svensk Simidrott är delaktiga och samarbetar för gemensamma mål med simidrottaren i centrum.

Mångfalden i våra simidrotter lockar människor i alla åldrar och med skilda idrottsintressen till att vara aktiva hela livet.

Livslång Simidrott

Målbild 2025:
Svensk Simidrott har en verksamhet som du, oavsett ålder kan och vill vara delaktig i genom hela livet.

De aktiva ges även möjlighet att utöva andra idrotter.

Det är naturligt att lära sig simma i våra föreningar och simkunnigheten öppnar dörrar till fortsatt simidrottande och gemenskap i och kring vatten.

Fler börjar och stannar kvar i vår verksamhet där alla utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och kan välja att simidrotta för att det är roligt, för att må bra eller satsa och nå den yttersta eliten.

Simidrotten och samhället

Målbild 2025:

Svensk Simidrott harmonierar med utvecklingen i samhället och har en attraktiv verksamhet.

Vi har goda relationer och samverkar med omvärlden vilket gör att vi ses som en självklar samarbetspartner och samhällsaktör.

Publicerad: 2022-07-04

Senast uppdaterad: 2022-11-08

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -