Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Fun Maps

Vad är det egentligen som gör att barn och unga tycker det är roligt med simidrott? Det är en fråga som vi gärna vill fördjupa oss i.

Tillsammans med forskaren Amanda J. Visek från George Washington University och forskare från Högskolan i Halmstad genomför Svensk Simidrott just nu en studie för att ta reda på vad barn inom vår verksamhet tycker är kul med sitt idrottande. Resultaten kommer publiceras i vetenskapliga artiklar och framförallt så kommer resultaten användas för att fortsätta utveckla vår verksamhet, med målsättningen att så många som möjligt ska vilja stanna kvar hos oss länge.

Under 2023 och 2024 genomförs datainsamling ute i föreningar runt om i landet. I den första fasen samlar vi in alla idéer om vad som är kul. I den andra fasen kategoriseras det som är kul och i den tredje och sista fasen rangordnas det roliga. Målsättningen är att kunna presentera ett slutligt resultat med vad som barn och unga inom Svensk Simidrott tycker är kul i slutet av 2024.

Just nu

Den första fasen med brainstorming inom simhopp, konstsim, simning och vattenpolo är avslutad. Totalt har 368 barn i åldern 10-19 år svarat på frågan om vad som är kul med deras idrott. Barnen har tillsammans skrivit ner 2515 faktorer som de tycker gör idrotten rolig. Analys av datan pågår för närvarande och förväntas vara klar i slutet av juni. Nästa fas med datainsamling som sedan följer förväntas påbörjas i juli och pågå fram till och med hösten 2024.

Kontakt

Vill du veta mer om studien? Kontakta: johanna.stenberg@svensksimidrott.se

Publicerad: 2024-02-28

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Kontakt

Johanna Stenberg

Utvecklingskonsulent,Distrikt Norrland & föreningsutveckling

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -