Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Idrottsklivet

FOTO: Bildbyrån

Idrottsklivet är en satsning för att skapa meningsfull fritid för fler barn och unga, specifikt genom stärkt närvaro i de områden som polisen kallar utsatta. Svensk Simidrott vill genom projektet öka både antalet ledare och aktiva från dessa områden, samt stärka föreningarnas arbete att skapa förutsättningar så att verksamheterna ska kunna fortgå över tid.

Svensk Simidrott har tidigare gjort olika integrationssatsningar som har gett viktiga lärdomar inför Idrottsklivet. De senaste projekten är Simidrott för alla och Simidrott når alla.

Svensk Simidrotts medlemsföreningar är de som utför arbetet inom Idrottsklivet. De projekt som beviljats inom Idrottsklivet innehåller exempelvis ledarutbildning, uppsökande verksamhet för både ledaruppdrag och aktivitet inom områdena, subventionerad deltagaravgift och arbete mot finansiärer för långsiktighet i uppdragen.

Angereds SK är en förening som av Svensk Simidrott fått beviljade medel och som också har uppmärksammats av Riksidrottsförbundet, se gärna filmen nedan från föreningens verksamhet.


 

Publicerad: 2024-01-11

Senast uppdaterad: 2024-01-12

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -