Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Föreningsledare

Svensk Simidrott har under 2021 och 2022 deltagit i ett arbete tillsammans med RF-SISU för att ta fram en ny kunskapswebb, Trygg och inkluderande idrott. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kunskapswebben är fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer och specifika verktyg för att jobba med att skapa en trygg och inkluderande idrott. Webben riktar sig primärt mot föreningar och förbund inom RF.


Webben innehåller ett bibliotek, Lär dig mer om trygghet och inkludering Länk till annan webbplats. som innefattar kunskapshöjande material om bland annat normer, diskrimineringsgrunderna, våld inom idrotten och makt, tystnad- och samtalskultur. Utöver biblioteket finner du även två stycken stegmodeller Länk till annan webbplats. som visar hur föreningar och förbund kan arbeta med kultur och beteenden samt strukturer och rutiner inom sina verksamheter. Allt för att skapa en idrottsmiljö som är trygg och inkluderande.

Skapa trygga och inkluderande miljöer

Klicka på bilden för att ta dig till webben.

Kontakta din utvecklingskonsulent Öppnas i nytt fönster. eller RF-SISU konsulent om du önskar stöd i arbetet. För föreningar inom Svensk Simidrott är det även möjligt att söka projektstöd för att genomföra webben. Mer information om projektstöden finner du här.

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2023-10-06

Kontakt

Sara Johansson

Utvecklingskonsulent,
Distrikt Mellannorrland

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -