Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Lär dig simma

En bild

Att kunna simma är livsviktigt. Detta gäller inte enbart barn utan detta gäller alla, och alla åldrar. Idag är det många vuxna som inte uppfyller kraven för simkunnighet och i våra föreningar finns kunskapen hur man lär alla att bli simkunniga.

De senaste åren har intresset för att lära sig simma frisim (crawl) ökat enormt mycket. Allt från motionären som idag bara behärskar bröstsim, till triathleten som vill förbättra sin fart och teknik, till swimrun fantasten och alla de som upptäckt att träning i vatten är fantastiskt roligt och effektivt oavsett om det görs i bassäng eller öppet vatten.

Oavsett så är det bara att höra av sig till närmaste simförening och höra med dom vad de har för verksamhet och aktiviteter som skulle passa just dig och dina önskemål. De flesta föreningar kan hjälpa till med att lära ut simkunnighet och många föreningar har kurser där man lär sig simma crawl och andra simsätt. Dessutom erbjuds det fortsättningskurser för att utveckla simningen ännu mer och för de som är intresserade att sedan gå vidare till träningsgrupper så finns även det med i våra föreningars verksamhet. Naturligtvis gäller detta även våra andra simidrotter. Så är man intresserad av öppet vatten, konstsim, simhopp eller vattenpolo så kolla upp med föreningen i närområdet vad för verksamhet de bedriver.

Publicerad: 2022-07-15

Senast uppdaterad: 2022-11-14

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -