Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Detta är Svensk Simidrott

Simning och simidrott blir vad du väljer att göra det till. Det kan vara ett svalt kvällsdopp en varm sommarkväll, stenhårda intervaller i bassängen, hisnande hopp från svikten eller dina första trevande simtag på djupt vatten. Kanske väljer du att tävla och sikta mot medaljerna eller så väljer du lugnare längder i pilarnas riktning i motionsbassängen. Oavsett vad du väljer så är du en del av Svensk Simidrott och vi vill välkomna dig till vattnet.

Framgång i stort och smått!

Svensk Simidrott är framgångsrik, inte bara om man ser till mästerskap där våra imponerande och folkkära idrottare kammar hem medaljer och krossar rekord. Framgång kan också mätas i vår verksamhets hjärta, det som sker ute i våra föreningar. I hur många barn som varje år lär sig simma och hur många som får sin motion i landets cirka 500 simhallar. Och där är vi verkligen framgångsrika. I dag lär sig alla barn i svenska skolor att simma och allt fler som inte kunde simma tidigare lär sig i vuxen ålder.

Sluta aldrig simma

Att simning är så populärt är inte konstigt. Simning är effektivt men samtidigt skonsamt, både för dig som vill träna hårt och ta ut dig och för dig som kanske är skadad och behöver bygga upp dig från början eller hitta en aktiv återhämtning. Det här gör också att du kan hitta glädje i simidrott oavsett var i livet du är, från babysimmets första känsla av tyngdlöshet i vattnet via lekfulla simskolor till den sociala simningen med vännerna sent i livet.

collage med de olika simidrotterna

Publicerad: 2022-07-06

Senast uppdaterad: 2022-10-11

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -