Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Goda exempel

Här har vi samlat några goda exempel på projekt och satsningar som gjorts ute i Simidrottssverige. Syftet med den här sidan är att föreningar ska inspireras och få konkreta tips på saker de kan jobba med för att utveckla sin verksamhet.

Växjö Simsällskap Pdf, 428.3 kB, öppnas i nytt fönster. - Sedan 2010 har Växjö SS haft en träningsgrupp för ungdomar på nybörjarnivå i sin verksamhet.

Trollhättans Simsällskap Pdf, 1 MB, öppnas i nytt fönster. - Trollhättans SS har rekryterat flera nya ledare inom en ny målgrupp som blivit fina förebilder och bidragit till att nya medlemar hittat till verksamheten.

Njurunda Simsällskap Pdf, 672.1 kB, öppnas i nytt fönster. - En varierad och allsidig träning har många fördelar, det är bland annat både roligt och fysiskt utvecklande. Njurunda SS har förstått vikten av detta och har breddat sin verksamhet genom att använda inslag från flera simidrotter. De arrangerar årligen ett simidrottskollo och har startat en simidrottsgrupp.

Helsingborgs Simsällskap Pdf, 622.6 kB, öppnas i nytt fönster. - Som en av Sveriges största föreningar med ca 5 700 medlemmar, så finns ett stort behov av ledare och instruktörer. Helsingborgs SS har byggt upp ett system för att rekrytera och behålla instruktörer över tid.

Rättviks Simförening Pdf, 555.1 kB, öppnas i nytt fönster. - Rättviks Simförening bildades 2011 och 2018 tog de fram sin strategi. Föreningen har beslutat att deras resurser och kompetens utnyttjas bäst med ett breddidrottsperspektiv och därför bedriver de just breddidrott.

Publicerad: 2022-07-15

Senast uppdaterad: 2022-11-15

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -