Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Barn och ungdomsidrott

Barn och ungdomsidrott Öppnas i nytt fönster. ugör en stor och viktig del av Svensk Simidrott. Simkunnighet Öppnas i nytt fönster. utgör grunden för all vår verksamhet för att sedan övergå till tränings och tävlingsverksamhet inom våra olika simidrotter.

Simidrotten vill att så många som möjligt ska kunna vara med och idrotta så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt. En bra barn- och ungdomsverksamhet är en verksamhet som är välkomnande, trygg och som präglas av delaktighet och de aktivas egen lust att lära och utvecklas. Barns och ungas bästa ska vara det som styr verksamhetens beslut och prioriteringar.

Svensk Simidrott arbetar efter Barnkonventionen, Idrotten vill Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster. och RF's riktlinjer för barn och ungdomsidrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svensk Simidrott har under de senaste åren fokuserat på att utveckla tränings- och tävlingsformer för olika ambitions- och utvecklingsnivåer.

Svensk Simidrott har samarbetat med Barncancerfonden och arrangerat Swim of Hope Öppnas i nytt fönster. sedan 2014 och det är vi stolta över!