Gå till innehåll
Simhopp

Landslagsorganisation för simhopp

Sedan tidigare förbundskapten valt att avsluta sitt uppdrag, har Sportchef Ulrika Sandmark varit tillförordnad förbundskapten med stöd av en coachgrupp. Efter dialog med samtliga simhoppsföreningar som har landslagsaktiva simhoppare, har Svensk Simidrott nu valt att låta coachgruppen vara beslutande i frågor kring simhoppets landslagsverksamhet.

Coachgruppen består av representanter från föreningar, som har aktiva i landslagsverksamheten, uttagna till EJM, Junior- VM, EM/European Games, VM och OS. Varje förening är representerad av en eller fler representanter på coachgruppens möten. Coachgruppen består av följande tränare: 

Malmö KK, Elin Berg
Poseidon, Arvid Strömbeck
Göteborg Sim, Nathan Kim
Polisens IF Simhopp, Stefan Lindahl
Jönköpings SS, Brian Bungum

Arbetet i gruppen kommer under 2023 bland annat att fokusera på att ta fram förslag och skapa underlag för landslagens uttagningskrav och kriterier. Utöver denna grupp kommer simhoppet även att ha administrativt stöd centralt genom Chris Rye.

Ovanstående organisation kommer att ligga fast till och med OS 2024. Arbetet med att tillsätta en ny förbundskapten för simhoppet kommer att påbörjas under våren 2024.

Publicerad: 2023-02-06

Senast uppdaterad: 2023-02-06

Författare: Anna Hammar

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -