Gå till innehåll
Konstsim

Landslag

Vad är ett landslag?

Landslaget finns för att representera svenskt konstsim på bästa möjliga sätt i internationell konkurrens. För det tillsätter Svenska Simförbundet landslagsansvariga som får i uppdrag att leda landslagsverksamheten och ta ut de som ska representera Sverige på Internationella tävlingar och mästerskap.

Vilka landslag finns?

Svensk konstsimnings landslagsverksamhet avser omfattas av ett juniorlandslag och ett seniorlandslag med lagsatsning samt verksamhet inom par och solo, där satsning sker på klubbnivå.

Vad görs i ett landslag?

Som aktiv i landslaget medverkar man på träningsläger och internationella tävlingar och/eller mästerskap med konstsimmare från andra föreningar och landslagstränare. Den absolut största delen av tiden tränar man i sin hemmaförening, där en hög träningsfrekvens är förväntat. Inom landslaget stöttas och förbereds man för internationellt tävlande genom kontinuerlig träning med andra landslagsaktiva och medverkan på internationella tävlingar för att förberedas inför mästerskap.

Hur kommer man med i ett landslag?

Att bli uttagen till ett landslag och få representera Sverige är en stor heder som få kommer uppleva, men möjligheten har alla konstsimmare med svenskt medborgarskap. För att bli en del av landslaget ska man tas ut av landslagstränare och bästa sättet att bli det är genom upprepade bra och säkra prestationer på nationella tävlingar. Kortfattat handlar det om att anses bland de mest lovande och duktiga i landet utifrån en helhetsvärdering där resultat utgör basen och utveckling inom det fysiska och mentala tillsammans med uppskattade framtida utvecklingsmöjligheter styr. Konkret information om hur man blir uttagen till landslaget specificeras under fliken Ansökan och uttagning. Öppnas i nytt fönster.

Landslagsuppdrag - Ledare/Tränare

För att vara aktuell till att kunna bli uttagen som ledare/tränare i samband med en landslagsaktivitet, ska man:

  • Vara licensierad tränare för aktuell nivå
  • Följa och efterleva Svensk Simidrotts värdegrund
  • Med fördel ha en aktiv simidrottare uttagen till den aktuella landslagsaktiviteten

Läs mer om Landslagsuppdrag i foldern Välkommen till Landslaget Pdf, 11.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om vem som ingår i landslaget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-06-13

Senast uppdaterad: 2023-04-28

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -