Gå till innehåll
Konstsim

Breddläger

Varje år i slutet av september arrangerar Svensk Simidrott ett breddläger i konstsim. Breddlägret riktar sig till alla konstsimmare, i alla ålderskategorier, som kan grunderna i konstsim.

På breddlägret tränar man i olika grupper som inte är kopplade till ålder utan kopplade till konstsimmarnas nuvarande färdigheter (konstsimmetsutvecklingstrappa).

Lägret syftar till att ha kul och träffa nya kompisar, prova att träna med tränare och aktiva från andra föreningar för att lära av varandra samt utveckla konstsimmarnas teknik, koordination, styrka och kondition. Andra aktiviteter på lägret kan vara föreläsningar om mat, prova på livräddning och dans. Lägret av slutas med en uppvisning då man får visa upp ett program som man tränat in under helgen.

Lägret har även en utbildande funktion för framför allt unga tränare som får möjlighet att träffa andra tränare för erfarenhetsutbyte, delta i planering samt hålla i träning. Tränarna får även lyssna till föreläsningar och blir coachade i sitt ledarskap.

Save the date

Nästa års (2024) läger kommer preliminärt att hållas i Örebro 27-29 september, från fredag kväll till efter lunch på söndagen. Inbjudan kommer att skickas ut till föreningarna.

Publicerad: 2023-11-10

Senast uppdaterad: 2023-11-09

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -