Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Ronja Widell


Forskning och statistik visar just nu att det är i tonåren som de flesta tjejer väljer att avsluta sitt idrottande i föreningar. Många känner stress och press kring skola, fritid och idrottande i kombination. Med mitt projekt ville jag därför ge unga simmare som identifierar sig som tjej en möjlighet till kunskap inom området stress, hur man kan hinna med allt man vill göra och samtidigt ha kul. Detta för att så många som möjligt ska vilja stanna kvar inom idrotten och kunna ta del av dess positiva kraft.

Den idén blev till verklighet genom en inspirationsträff för ett antal simmare tillhörande utvalda klubbar inom Mellannorrlands simförbund. Vi hade en dag där vi genom föreläsningar, diskussioner, aktiviteter/lekar, och gruppövningar tog oss igenom det redan nämnda ämnesområdet. Dagen avslutades sedan med en variant av ”Bäst i test” - i vattnet såklart!

Jag är otroligt tacksam för den fina hjälp jag fick för att förverkliga min idé. Sara Johansson, utvecklingskonsulent för Mellannorrlands simförbund, hjälpte mig genom hela projektet. Vi bearbetade fram en plan steg för steg som tillslut ledde oss fram till ett resultat. Jag fick också stöd i form av pengar till projektet, som gick till mat och hyra för konferensrum samt bassäng.

Vad ger du för tips /råd till andra unga ledare som har tankar på att skapa något liknande?
Till alla er som funderar över att göra något form av projekt eller vill engagera sig lite extra - Kul! Även fast du känner dig nervös och osäker (det gjorde jag), så har du något alldeles speciellt att erbjuda eftersom det bara finns en du, så ta den chansen och gör din idé till verklighet. Det är ett tillfälle att få utveckla dig själv, samt kanske även bidra till andras utveckling av sig själva, och det ger en alldeles speciell och fin känsla.

Kontakt: Ronja Widell, ronjawidell@icloud.com