Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Matilda Wendt


Min upplevelse av Eldsjäl 2.0 var att det kändes som en fantastisk möjlighet att få utvecklas tillsammans med andra unga ledare som är i lite samma situation som en själv. Förutom att vi hade våra egna projekt och många intressanta föreläsningar så lärde vi oss också otroligt mycket av varandra.

Mitt projekt var att starta en gemensam simskola för mammor och barn, där de har simlektion samtidigt men i varsin del av bassängen. Mitt mål med projektet var att erbjuda simskola för de som kanske inte riktigt har möjlighet logistiskt eller ekonomiskt att ha simskola både för sig själv och sina barn. Den här gruppen gör det möjligt att hålla ner kostnaderna, de betalar mindre än vad de hade gjort om de hade bokat två kurser.

Eftersom vi har verksamhet i ett socioekonomiskt utsatt område så behövs sådana här typer av lösningar för att underlätta för de som finns i vårt område.

Vi fick stöd i form av mentorer både inom själva eldsjäl men vi fick också kontakt med personer på Svensk Simdrott. Man kunde välja lite själv hur mycket stöd man ville ha men det var skönt att ha ett flertal personer att kontakta när man körde fast eller ville bolla ideér. Speciellt vid ett tillfälle så upplevde jag ett bakslag men då kontaktade jag Michelle på Simförbundet och hon peppade mig till hur jag kunde vända det till något positivt.

Gruppen fungerade bra och var väldigt uppskattad av deltagarna, och flera av barnen har efter deltagande i den gruppen fortsatt in i våra ordinarie barngrupper. Tyvärr kunde vi inte ha en sådan grupp nu på hösten - 23 men eftersom vi vet nu hur det fungerar så är förhoppningen att vi ska kunna återuppta gruppen så snart som möjligt.

Vad ger du för tips /råd till andra unga ledare som har tankar på att skapa något liknande?

Mitt tips är PROVA! Och det viktigaste jag lärde mig är att se "misstagen" som lärdomar istället :D

Kontakt: Matilda Wendt, matilda@angeredssk.se