Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Simhoppare

För att uppmuntra era simidrottande barn till att bli mer delaktiga och självständiga i sin roll som idrottare rekommenderar Svensk Simidrott att ni i föreningen har en plan för detta. Förslagsvis genom att ni sitter ner tillsammans med hela gruppen några gånger varje termin och pratar några minuter om olika aktuella faktorer som kan påverka barnen i sitt idrottande.

För unga simhoppare

Det finns ett diskussionunderlag för simidrottare i åldrarna ca 9-12 år Pdf, 681.2 kB, öppnas i nytt fönster..

Ytterligare inspirationsmaterial kan ni hämta från SISUs "Wilda & Walter" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För simhoppare från gymnasiet och uppåt

NIU - Nationell Idrottsutbildning

Vi har NIU i simhopp på fyra orter i Sverige - Malmö, Lund, Jönköping & Stockholm. Du får då möjlighet att utöva din idrott på skoltid samt utbilda dig i tränings- & tävlingslära.
Mer infromation om NIU och ansökning hittar du här.

Simidrottarutbildning

Svensk Simidrott har tagit fram en utbildning som ledare och tränare kan hålla för sina simidrottare hemma i föreningen.Målet med simidrottarutbildningen är att:
Simidrottaren ska kunna bli mer självständig i sin roll som idrottare och mer delaktig kring sin tränings- och tävlingsplanering. Detta leder till att vi kan behålla fler aktiva inom simidrotten längre. 

Utbildningen riktar sig främst till aktiva simidrottare i åldrarna ca 15-19 år. Den består av en idrottsgenerell och framöver även en simidrottspecifik del, men i nuläget är den simhoppare delen under framtagning. Läs mer om utbildningen Öppnas i nytt fönster. och ta del av handledningar och presentationer.

Idrottspsykologi - prestation och hälsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna webbplats, som är framtagen av RF, är till för dig som är spelare på elitnivå. Webbplatsen är först och främst riktat till dig som är aktiv idrottare i gymnasieåldern eller äldre. Givetvis är webbplatsen även bra att använda för tränare, ledare, lärare, sportchefer, förbundskaptener och föräldrar. Sidan är också uppdaterad med råd för elitidrottare nu under pandemin Covid-19.

Upp, upp vi lyfter

#ViLyfter är en webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

Eftergymnasiala studier och simhopp

För simhoppare som vill kombinera sin idrott med studier efter gymnasiet så finns det mer information här Öppnas i nytt fönster.

Fler material

Under mallar & verktyg Öppnas i nytt fönster. hittar ni fler material ni kan använda er av.

Publicerad: 2022-07-11

Senast uppdaterad: 2022-11-15

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -