Gå till innehåll
Distrikt Stockholm

 


Licensierad tränare

Nivå 3

Licenskurser

För att bli godkänd på nivå 3 i simningens utbildningsstruktur ska du ha gått och blivit godkänd på tre olika licenskureser inom olika ämnen men för samma målgrupp, den målgrupp du främst tränare eller planerar att träna.

Svensk Simidrott arrangera årligen cirka tre stycken licenskurser inom olika ämnen och för olika målgrupper. Mer information om dessa utbildningar.Öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Licensiering

En licensiering hos Svensk Simidrott kan du ansökan om i följande kategorier:

  • Licensierad simlärare
  • Licensierad simtränare för ungdom
  • Licensierad simtränare för junior/senior

Du kan bli licensierad på följande sätt:

  • Ledare som genomgått och blivit godkänd på nivå 1-3 i Svensk Simidrotts utbildningsstruktur.
  • Ledare som gått simidrottsspecifik utbildning kompletterat med validerade universitets/högskolestudier och/eller licensgrundande aktiviteter.

För att bli/vara licensierad ska även personen vara verksam teoretiskt, strategiskt och/eller praktiskt som ledare inom simning minst 400 tim/år (10 tim/v x 40 veckor) för den målgrupp som licensen avser.

Varför ska jag bli licensierad?

Din licens blir ett "kvittto" på att du genomgått Svensk Simidortts utbildningssteg inom din idrott, eller annan kompletterande likvärdig och validerad utbildning. Licensen är ett krav inom våra simidrotter om du som tränare ska kunna vara aktuell för olika förbundsuppdrag. Den är även ett grundläggande krav om du skulle vara intresserad av att bli krusledare för någon av Svensk Simidortts utbildningar. Din licens är förhoppningsvis också en bra grund som du kan ha med dig i diskusison med nuvarnade och kommande arbetsgivare kopplat till utbildning och uppdrag.

Ansökan om licensieringLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. gör du till Svensk Simidrott.
Praktikintyg för licensWord, 612.8 kB, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

Innan du ansöker om licens är det viktigt att du tagit del av hela regelverket, det hittar du här. Länk till annan webbplats.