Gå till innehåll
Skånes Simförbund

Nyheter Simhopp hösten 2023

Inför EJM hade distriktets två klubbarna MKK och SK Poseidon gemensam träning i Lund för EJM-uttagna simhoppare från Poseidon, Malmö och Jönköping. Även med gästspel från danska landslagshoppare.

Poseidon deltog under sommaren med Nina på FISU University Games i Chengdu Kina. Nina tävlade 1m och 3m och tog sig till final på båda grenar. I semifinalen på 3m slog hon till och med personbästa.

Under sommaren kom 54 barn och ungdomar som var sugna på att prova på simhopp till Poseidon.

Det har inte bara samarbetats inom Skåne-Blekinge, utan även över sundet och Lyngby Udspringsklub från Danmark hade läger på Högevall som en följd av ett samarbete som Poseidon haft hela våren.

Gemensamt simhoppsläger avverkades också i Göteborg arrangerat av Göteborg sim.

Uppstartsläger i Torremolinos, Spanien för Poseidon med 11 hoppare från ders två högsta tävlingsgrupper åkte med för att kicka igång höstterminen i den spanska solen.

I slutet av augusti gick EJM av stapeln i Rijeka, Kroatien. Axel Walther och Maja Jackowicz-Korczynska var uttagna i den svenska truppen samt Lina som tränare. Axel tävlade pojkar A 1m och höga hopp. På 1m tog sig Axel till final och slutade 12a. På höga hopp slutade han 15. Maja tävlade 3m och höga hopp. Hon slutade 16 på 3m och 15 på höga hopp.

Poseidontränarna Arvid och Sanna hann i augusti även med uppsökande verksamhet på totalt fyra grundskolor för att marknadsföra simhopp. Gratis prova på tillfälle för nya medlemmar gav 25 anmälningar och många anmälde sig sedan till höstterminens kurser.

Poseidon hade sin årliga kick off för tränarna slutet av augusti i Tyringe. 17 tränare hade gemensamma aktiviteterna och övningar, gick igenom praktisk information om terminen, utbildning om åldersanpassad träning och Sanna berättade om sin resa som tränare samt team building med lagtävlingar.

Poseidon hade landträningsutbildning med inriktning simhoppskolan som vi hoppas kunna öppna upp för övriga skånska simklubbar att delta med sina tränare för att fylla på kunskapsbanken för den värdefulla landträningen.

I september hade Poseidon Speedo Dive som har som syfte att bygga gemenskap mellan grupperna. De äldsta simhopparna fick hjälpa till att coacha de yngre hopparna.

Mycket sker på förbundsnivå eftersom simhoppningen har få klubbar spridda runt om i Sverige. Svenska simförbundet arrangerade i augusti ett inspirationsläger i Uppsala och våra skånska klubbarpassade på att skicka både hoppare och tränare.

I september nätverkades det i Simidrotts Q, ett närverk i förbundet för kvinnor i alla simidrotter som är tränare på landslagsnivå eller motsvarande. Poseidon och MKK skickade två tränare vardera.

Helgen efter hölls coachgruppmöte i Nässjö för att ta fram uttagningskriterier m.m inför kommande säsong. Sanna och Lina deltog.

I motsats till simutbildningarna körs simhoppsutbildningarna i Simförbundets regi, och i oktober hölls baskursen i Södertälje. Kursledare var våra skånska tränare Sanna och Arvid från Poseidon och 8 deltagande tränare från Poseidon och 4 från MKK.

Publicerad: 2023-11-10

Senast uppdaterad: 2023-11-10

Författare: Towa Frederiksen

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -