Gå till innehåll
Skånes Simförbund

Utbildning

För att kunna nå föreningens mål och kunna hålla en god kvalitet i alla led är det viktigt att alla i föreningen får möjlighet att utveckla sig själva och verksamheten genom utbildning. Utbildning finns både för organisationsledare inom föreningen så som för styrelsen, kommitéer och arbetsgrupper men självklart även för domare, ledare/tränare och även för de aktiva.

Utbildning finns i olika omfattning och på olika nivåer. Skånes Simförbund samarbetar mycket tillsammans med RF SISU som är en resurs för din förening och ditt förbund när ni vill utvecklas. De kommer till er och anpassar utbildningar och utvecklingsinsatser efter era önskemål och behov. All deras verksamhet utgår från deltagarnas egna initiativ. Vänd er till er utvecklingskonsulent Öppnas i nytt fönster. eller till RF SISU SKÅNE Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för vidare utbildning, hjälp och stöd i föreningskunskap och utveckling. Det går också bra att kontakta Skånes Simförund direkt på utbildning.kommitte@skanesim.se som kan hjälpa till med bland annat utbildningssfrågor.

Ansvarsfördelning

Skånes Simförbunds ansvar

Föreningens ansvar

Simningens utbildningsstruktur

Svensk Simidrotts utbildningsstruktur för simtränare är uppbyggd i tre nivåer och i tre inriktningar - barn, ungdom och junior/senior. Dessa utbildningar innehåller både teoretisk och praktisk kunskap. För att bli licensierad simlärare eller tränare behöver du gått och blivit godkänd på samtliga kurser för respektive inriktning.

En bild

För flera av våra utbildningar utgår även utbildningsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk till annan webbplats.

Utöver detta finns det även en massa annat smått och gott i menyn till vänster.

Har du frågor om våra utbildningar är du välkommen att kontakta utbildning.kommitte@skanesim.se