Gå till innehåll
Skånes Simförbund

Simkunnighet i skolan

Skolsim

Ta hjälp av en expert - Kontakta er närmsta simidrottsförening!
Svensk Simidrott har cirka 300 medlemsföreningar där majoriteten har lång erfarenhet av och gedigen kunskap om simundervisning.

Svensk Simidrotts vision är Svensk Simidrott i världsklass, i ett Sverige där alla kan simma. Vi vill därför vara med och hjälpa skolor att förbättra simkunnigheten runtom i landet!

Svensk Simidrott har tagit fram en folder för att belysa alla de fördelar som finns med att delta i simundervisning, som arrangeras av en simidrottsförening. Läs foldern här Länk till annan webbplats..
Kontaktuppgifter till din närmsta simförening finner du här Länk till annan webbplats..

Fortbildning för pedagoger i vattenvana och simteknik
Svensk Simidrott kan erbjuda en fortbildningsdag i vattenvana och simteknik för idrottslärare och fritidspedagoger. Utbildningen arrangeras med jämna mellanrum, men också utifrån önskemål. Kontakta gärna utbildning.kommitte@skanesim.se om ni har frågor gällande denna utbildning. Vi har exempelvis nyligen arrangerat två fortbildningsdagar för pedagoger i Stockholms Stad.

Material
För dig som vill ha inspiration till din undervisning i simhallen kan vi tipsa om två olika övningsbanker. Den första, Övningsbank simskola, är till för barn som behöver öva vattenvana och att lära sig att simma. Den andra övningsbanken, Övningsbank simidrott, är till för barn som kan simma och vill lära sig mer om de olika simidrotterna; konstsim, simhopp, vattenpolo, simning och simning i öppet vatten. Övningsbankerna finner du nedan.