Gå till innehåll
Öppet vatten

Open Water Trophy

Var med i årets Öppet vattenutmaning - vinn vår trofé och tävla om fina priser och ära! I år kan man välja att simma någon av följande tävlingar för att delta i Open Water Trophy eller ställa upp och tävla mot andra i fem deltävlingar och om titeln årets OWT- mästare.

I dessa tävlingar delas det ut poäng enligt tilldelningen av SM-poäng och till de 12 främsta i varje klass. 14 poäng till segraren och därefter
11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Tävlingen baseras på de tre bästa resultaten. Vid samma poäng rankas resultaten enligt följande: SM, Vansbrosimningen, Stockholm och Växjö.

Tävlingar som ingår i Open Water Trophy 2023 är:

datum

tävling

distans

10/6

Karl-Oskarsimmet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

5000m

17/6

Stockholm Simfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

3600m

8/7

Vansbrosimningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

3000m

12/8

INSTÄLLD ! Malmö Open Water Swim Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

3750m

19/8

SM i Motala Öppnas i nytt fönster.

5000m

 

Tävlingsklass
För att kunna vara med och tävla om prestationspriserpriser, pokaler och poäng så måste man anmäla sig i tävlingsklassen. För att delta i tävlingsklass ska man vara medlem i en simförening som är ansluten till Svenska Simförbundet samt ha en tävlingslicens som gäller Öppet vatten. Ansök om öppet vatten licens och läs mer om tävlingslicenser på Svensk Simidrotts anmälningssida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Motionsklass
Man behöver ingen tävlingslicens för att delta i motionsklassen och genomför man minst fyra deltävlingar på någon av de alla sanktionerade tävlingarna får man kostnadsfritt årets Open Water Trophy statyett. Simmaren rapporterar in namn och adress, e-postadress, namn på deltävlingarna och placeringarna till owt@svensksimidrott.se så skickas priset hem med posten. Sista beställningsdag för statyetten är 20 oktober.

Alla sanktionerade tävlingar hittar du på Open Water Entry Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-11

Senast uppdaterad: 2023-08-09

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -