Gå till innehåll
Masters

Simmare

För att uppmuntra era simidrottande barn till att bli mer delaktiga och självständiga i sin roll som idrottare rekommenderar Svensk Simidrott att ni i föreningen har en plan för detta. Förslagsvis genom att ni sitter ner tillsammans med hela gruppen några gånger varje termin och pratar några minuter om olika aktuella faktorer som kan påverka barnen i sitt idrottande.

För unga simmare

Det finns ett framtaget diskussionunderlag för simidrottare i åldrarna ca 9-12 år Pdf, 681.2 kB, öppnas i nytt fönster..

Ytterligare inspirationsmaterial kan ni hämta från SISUs "Wilda & Walter" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För simmare från gymnasiet och uppåt

Riksidrottsgymnasium (RIG) & Nationell Idrottsutbildning (NIU)

För simmare som vill satsna mot att nå en internationell respektive nationell elit i kombination med gymnaisestuder så kan vi erbjuda 2st RIG i simning i Helsingborg & Jönköping samt 22st NIU runt om i Sverige. Mer information om skolorna Öppnas i nytt fönster. och denna möjlighet

Studera i USA

Många svenska simmare är intresserade av att kombinera sin simsatsning med studier i USA. Här är guide med tips och råd på vad du som är på gång över till USA ska tänka på. Läs broschyren Getting over there Pdf, 11.7 MB.

Simidrottarutbildning

Svensk Simidrott har tagit fram en utbildning som ledare och tränare kan hålla för sina simidrottare hemma i föreningen. Målet med simidrottarutbildningen är att:
Simidrottaren ska bli mer självständig i sin roll som idrottare och mer delaktig kring sin tränings- och tävlingsplanering. Utbildningen riktar sig främst till aktiva simidrottare i åldrarna ca 15-19 år. Den består av en idrottsgenerell och en simpecifik del. Läs mer om utbildningen Öppnas i nytt fönster. och ta del av handledningar och presentationer.

Idrottspsykologi - prestation och hälsa

Denna webbplats, som är framtagen av RF, är till för dig som är tränar på elitnivå. Webbplatsen är först och främst riktat till dig som är aktiv idrottare i gymnasieåldern eller äldre. Givetvis är webbplatsen även bra att använda för tränare, ledare, lärare, sportchefer, förbundskaptener och föräldrar. Sidan är också uppdaterad med råd för elitidrottare nu under pandemin Covid-19.

Upp, upp vi lyfter

#ViLyfter är en webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

Eftergymnasiala studier.

För dig som redan läser eller funderar på att läsa vidare efter gymnasiet finns mer information om idrott och eftergymnasiala studier Öppnas i nytt fönster..

Fler material

Under mallar & verktyg Öppnas i nytt fönster. hittar ni fler material ni kan använda er av.

Publicerad: 2022-10-26

Senast uppdaterad: 2022-10-26

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -