Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Vattenglädje i skolan

Vattenglädje i skolan ingår i projektet Rörelsesatsningen i skolan, där många specialidrottsförbund inspirerar till mer rörelse.

Detta är Svensk Simidrotts bidrag.

Om ni har frågor om projektet eller övningarna, kontaka Erika Meeker, Versamhetsuvecklare på Svenska Simförbundet: erika.meeker@svensksimidrott.se eller 010-476 53 16.

Inom Svensk Simidrott har vi fem simidrotter - konstsim, simhopp, simning, vattenpolo och öppet vatten. Inom simningen finns det dessutom fyra olika simsätt - fjärilsim, ryggsim, bröstsim och crawl.

Projektet Vattenglädje i skolan vänder sig till elever som kan simma och vill fortsätta utvecklas och utmanas i vattnet, genom att prova på nya simidrotter och simsätt.
Vi hoppas också att Vattenglädje i skolan ska kunna ge idrottslärare och annan skolpersonal inspiration och tips till nya övningar och som de kan göra med eleverna när de besöker simhallen.

Vi har samlat ett gäng filmer med övningar från alla våra fem simidrotter. Övningar som ska vara lätta och roliga att testa för elever som kan simma själv, på djupt vatten.

Vi hoppas att ni finner inspiration och vattenglädje med hjälp av dessa filmer. Vattenglädje som förhoppningsvis också kan skapa ett fortsatt intresse för våra simidrotter och vilja att fortsatt utvecklas inom simidrotten, både i och utanför skolan, på fritiden och kanske i någon av våra många simidrottsföreningar.

Här hittar ni alla filmer på Aqua Tv. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-07-11

Senast uppdaterad: 2023-10-18

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -