Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Vattenpolo

För dig som vill bli domare i vattenpolo finns Domarutbildning i vattenpolo. Alla som vill bli domare i vattenpolo är välkomna. Utbildningen riktar sig till nybörjardomare och deltagare ska ha fyllat minst 16 år under året för utbildningen för att kunna delta.

Utbildningen innehåller både teori och praktik och läggs därför samtligt med cuper och matcher för att deltagarna ska få praktisk erfarenhet av att döma matcher.

Ytterligare domarutbildning och kompetenshöjande insatser för domare håller på att tas fram och hoppas kunna arrangeras i början av 2021.

Har du tips på ämnen som borde tas upp för att höja domarnas kompetens hör av dig till utbildning@svensksimidrott.se.

Spelregler för vattenpolo

Tillsammans med vattenpoloföreningarna och utifrån ”Idrotten Vill” arbetades Spelregler för vattenpolo Pdf, 3.6 MB, öppnas i nytt fönster. fram 2015. Genom reglerna har vi gemensamt kommit fram till hur vi vill vara med och mot varandra för att bidra till Svensk Vattenpolos utveckling. Spelreglerna kan sammanfattas i fem ord; engagemang, respekt, öppenhet, gemenskap och glädje och är något vi ska jobba för varje dag i verksamheten. Med hjälp av spelreglerna kan vi tillsammans skapa en positiv miljö för alla inom Svensk Vattenpolo - för så väl spelare, tränare, domare, föräldrar, åskådare och personal. Det gör att vi tillsammans kan skapa en verksamhet att utvecklas i och som fler vill vara en del av och stanna kvar i.

Publicerad: 2022-07-11

Senast uppdaterad: 2022-11-15

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -