Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

SM-tävlingarna fullbordade efter fem intensiva och häftiga dagar

SM-tävlingarna i Linköping är nu avslutade. Den femte och sista dagen bjöd även den på flera godbitar, och avslutades med prisutdelningar för bästa klubb på såväl juniorsidan som seniorsidan.

1995 var senast som Spårvägen Simförening tog hem priset som bästa seniorklubb under SM. 2024 var det dags igen. Efter att tävlingarna avslutats under söndagskvällen stod det klart att stockholmarna tagit hem priset för första gången på 29 år efter ett minst sagt lyckat tävlande över fem dagar. Priset tog man hem före Helsingborgs Simsällskap på en andra plats, och Malmö Kappsimningsklubb som slutade trea. På juniorsidan segrade Simklubben Neptun före Helsingborgs Simsällskap och Malmö Kappsimningsklubb.

Prestationsmässigt fanns det flertalet som vi tar med oss från den sista dagen. På finalen av 200 meter frisim för herrar blev det trippelt Spårvägen, sedan Robin Hanson segrat före Samuel Törnqvist och brodern Rasmus Hanson. Seger för Spårvägen blev det även i den avslutande lagkappen på 4x100 meter medley.

Tea Winblad tog sitt tredje raka SM-guld på 400 meter medley. Det gjorde hon genom att simma i mål på 4:56,44 före Felicia Rogell från Västerås Simsällskap och Christine Ekman från Simklubben Neptun.

Tristan Prizler från Spårvägen firade stora framgångar under SM-tävlingarna i Linköping. Efter segern på 400 meter medley kunde vi konstatera att Tristan totalt bärgat tio medaljer under dessa fem dagar.

Taggar:

Publicerad: 2024-07-07

Senast uppdaterad: 2024-07-07

Författare: Gustav Calderon