Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Victor Johansson briljerade i dubbel bemärkelse under lördagen

Victor Johansson beskrev sig själv som "lite sliten", sedan han åkt skytteltrafik mellan Vansbro och Linköping under lördagen. Men trots de dubbla tävlingarna tog långdistansfenomenet SM-guld på 1500 meter frisim.

Följ tävlingsrapporteringen från SM här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

29 minuter och 29 sekunder. Så löd segertiden som Victor Johansson simmade i mål på i Vansbrosimningen under lördagen. Därefter satte han sig i bilen, åkte tillbaka till Linköping, hoppade i bassängen och tog SM-guld på 1500 meter frisim. Simmaren från Jönköpings Simsällskap tog hem guldet i överlägsen stil, och tiden skrevs till 15:29,06. Summan av kardemumman, nog kan vi fövänta oss en formtoppad Victor Johansson i OS i Paris..

Vad vore en SM-tävlingsdag utan ett svenskt rekord signerat Robin Håkansson? Sundsvallssimmaren slog nytt rekord i S9-klassen på 100 meter frisim, och det på tiden 1:05,71. I Para-SM blev det även nytt svenskt rekord för Ida Andersson Wulf i SB6-klassen på 50 meter bröstsim. Det nya rekordet lyder numera 51,82. Även Helena Fältman slog nytt svenskt rekord i S9-klassen på 50 meter bröstsim. Det med tiden 49,19, som innebar att hon slog sitt eget rekord från lördagsförmiddagen.

Kvällen avslutades med ett SM-guld i lagkapp för Helsingborgs Simsällskap, som simmade 4 x 100 meter mixed medley på tiden 3:54,52. En tid som innebar att man putsade sitt eget mästerskapsrekord från år 2022. Tvåa i lagkappen blev Jönköpings Simsällskap, följt av Västerås Simsällskap som slutade trea.

 

Taggar: