Gå till innehåll

Tävling Svensk Simidrott

NYHETER TÄVLING OCH LANDSLAG

Svensk Simidrott rapporterar från simidrottstävlingar under året. Välkomna att läsa rapporter, kommentarer, se bilder från våra reportage.

 • Simning
  Dags för Mare Nostrum Swim Tour: "Vi är beredda på snabba simningar" Under morgondagen, den 25 maj, inleds Mare Nostrum Swim Tour i franska Canet. Flera av de svenska stjärnorna finns på plats för att slipa på formen inför sommaren. "Vi är beredda på att det kommer vara väldigt snabba tävlingar och snabba simningar", säger förbundskapten Martina Aronsson.
 • Öppet vatten
  Victor Johansson bjöd på mersmakande prestation över 10 kilometer – besegrade världsmästaren Långdistansexperten Victor Johansson befinner sig i detta nu på italiensk mark. Under fredagen simmade han 10 kilometer under Open Water Swimming World Cup, där det blev en mersmakande 24:e plats. "Victor gjorde ett bra lopp. Det är lätt att glömma att det nästan var fem år sedan han gjorde en öppet vatten-tävling av den här klassen", säger Förbundskapten Mikael Rosén.
 • Simhopp
  Sök jobbet som Förbundskapten simhopp Vill du vara med och vidareutveckla Svensk Simidrott och svensk simhopp . Vår vision är Svensk Simidrott i världsklass, i ett Sverige där alla kan simma. Vi söker nu en förbundskapten i simhopp som med arbetsglädje och driv vill vara med och utveckla svenskt simhopp med vår vision och våra mål i fokus de kommande åren.
 • Konstsim
  Hon är klar för att kommentera konstsim under OS: "Otroligt ärofyllt" Parmida Hamdollazadehkive får chansen att kommentera konstsim under OS när spelen drar igång i Paris i sommar, och hon ser mycket fram emot uppgiften som väntar. "Det känns otroligt ärofyllt", säger hon.
 • Simning
  Dags för Para Swim Open 2024 – för första gången på svensk mark För först gången på svensk mark är det i helgen dags för Para Swim Open. Tävlingarna går av stapeln den 18-19 maj i Klitterbadet, Falkenberg och vi kan förvänta oss högklassig simning. "Hela landslaget är i Falkenberg, vi hoppas vi att de kan inspirera de yngre simmarna att fortsätta för att också nå dit någon gång", menar Ulrike Feldhusen från Falkenbergs Simklubb.
Se alla tävlingsnyheter

KOMMANDE TÄVLINGAR

 1. 23 maj – 26 maj
  23 maj – 26 maj Konstsim
  Ungdoms-EM Aten, Grekland

  Se evenemang

 2. 1 juni – 2 juni
  1 juni – 2 juni Konstsim
  SM/JSM Gustavsvik, Örebro

  Se evenemang

 3. 10 juni – 14 juni
  10 juni – 14 juni Konstsim
  EM Belgrad, Serbien

  Se evenemang

 4. 17 juni – 23 juni
  17 juni – 23 juni Simning
  EM Belgrad, Serbien

  Se evenemang

 5. 25 juni – 5 juli
  25 juni – 5 juli Masters
  EM Belgrad, Serbien

  Se evenemang

 6. 28 juni – 2 juli
  28 juni – 2 juli Konstsim
  Junior-EM Cottonera, Malta

  Se evenemang

Se alla tävlingar