Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Victor Johansson bjöd på mersmakande prestation över 10 kilometer – besegrade världsmästaren

Långdistansexperten Victor Johansson befinner sig i detta nu på italiensk mark. Under fredagen simmade han 10 kilometer under Open Water Swimming World Cup, där det blev en mersmakande 24:e plats. "Victor gjorde ett bra lopp. Det är lätt att glömma att det nästan var fem år sedan han gjorde en öppet vatten-tävling av den här klassen", säger Förbundskapten Mikael Rosén.

Victor Johansson simmade det 10 kilometer långa loppet i ett jämnt tempo. Trots att det "bara" blev en 24:e plats fanns det mycket att ta med sig från Italien och Golfo Aranci. Under hans sista varv simmade han lika snabbt som de topplacerade simmarna, och var endast 12 sekunder ifrån en topp 8-placering.

"Victor gjorde ett bra lopp. Det är lätt att glömma att det nästan var fem år sedan han gjorde en öppet vatten-tävling av den här klassen. Han var lite ovan vid OW-dräkten och navigeringen och låg lite onödigt högt med huvudet de två första varven, vilket gjorde honom trött. Men klipsk och inkännande som han är hittade han in i simningen och i mål var han inte långt ifrån topp 8", säger förbundskapten Mikael Rosén.

Besegrade världsmästaren

När Victor Johansson gick i mål hade han bland annat slagit världsmästaren Gregorio Paltrinieri och USA:s representant vid de kommande Olympiska spelen, Ivan Puskovitch.

"Det är inte lätt att avancera i ett så här tight startfält, men Victor hade tredje bästa tiden på slutvarvet och plockade tio placeringar", säger Mikael Rosén.

"Tävlingen hölls i 19 grader. Victor trivs bäst i fönstret 22-26 grader, och det kommer också att vara temperaturen på ett eventuellt OS-lopp i Paris", avslutar han.

Victor Johansson simmade de 10 kilometrarna på tiden 1.50.25,90. Segrade gjorde fransmannen Marc-Antoine Olivier på tiden 1.50.03,00.

Taggar:

Publicerad: 2024-05-24

Senast uppdaterad: 2024-05-24

Författare: Gustav Calderon