Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Elliot simmar World Cup final på Madeira i helgen!

Nu till helgen simmas den sista deltävlingen i årets World Aquatics Open Water World Cup 2023 i Funchal på Madeira och i det stora starka startfältet har vi Malmö KK och Sveriges Elliot Sodemann på plats.

Klockan 10.00 på lördag 2:a december går starten för herrarans 10K. Tävlingen är årets sista av World Cup och för många deltagare även sista chansen att kvala till 2024 års Världsmästerskap. Det mästerskapet är även sista chansen att få möjlighet att kunna simma OS i Paris kommande sommar. Så man kan nog tänka sig att det kommer bli en spännande mil i Atlantens vågiga vatten där många vill visa sin kapacitet. I startlistan är det nästan 100 manliga deltagere anmälda med de flesta nationer på plats. Elliot har haft en bra träningsperiod bakom sig och känner sig väl förbered och redo att ta upp kampen med de allra bästa i världen.

I startlistan bland tio andra Italienare hittar vi Paltrinieri och Wellbrock för Tyskland och alla starka Ungrare och Fransmän samt stora trupper från USA och Australien är på plats.

Mer Info om tävlingen hittar du här: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Anna Hammar