Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Stipendier

För att utveckla verksamhet och ledare kan det behövas ekonomiskt stöd. Stipendier kan ge värdefullt tillskott även om det inte helt finansierar planerade insatser. Inom Riksidrottsförbundet finns idrottsrelaterade stipendier, men stipendier som delas ut av kommuner, landsting eller privata fonder kan i en del fall även passa för idrottsliga syften.


Sök stipendier - eller projektstöd

Se kolumn till vänster för Svenska Simförbundets stipendier för SvenskSimidrott

Andra stipendier

Andra stipendier för föreningar och ledare finns att söka

Riksidrottsförbundet

Riksidrottsförbundets distriktsidrottsförbund presenterar även lokala stipendier som finns att söka inom det egna distriktet. Sök upp ditt distriktsidrottsförbund och sidan med Stipendier, använd gärna sökfunktionen och skriv "Stipendier" i sökrutan, uppe till höger.

Vissa av landets kommuner och landsting delar ut stipendier som kan passa inriktningen på idrottsföreningars verksamhet. Kontakta din kommun och ditt landsting för mer info.

Högskolorna i Sverige, vanligen kursexpeditionen eller elevorganisationen, brukar förmedla boken "Stipender och Fonder", som ger en god överblick av de flesta stipendierna.

Andra former av stöd för utveckling av verksamhet och ledare

SISU Idrottsutbildarna stimulerar utvecklingen av verksamhet och ledare genom lärgrupper, kurser, föreläsningar, process- och utvecklingsarbete och kulturprogram, se hemsida här.

Både Svenska Simförbundet och föreningens distriktsidrottsförbund, delar ut projektmedel för riktade insatser. Läs mer om bidrag och stöd Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-07-15

Senast uppdaterad: 2022-11-15

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -