Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Blågula framgångar under inledningen av Para-EM

Para-EM i Madeira är i full gång sedan ett par dagar tillbaka. Mästerskapet har nu gått in på sin tredje dag av totalt sju, och vi har redan fått se flera svenska framgångar. Däribland ett nytt svenskt rekord.

Redan under den första tävlingsdagen fick vi se den första svenska medaljen komma. Pernilla Lindberg simmade 200 meter frisim på tiden 2.14,95, en prestation som räckte till en fin bronsmedalj. Tiden var också bara en hårsmån från Pernilla Lindbergs eget säsongsbästa som sedan tidigare noterats till 2.14,83.

Även den andra tävlingsdagen, som gick av stapeln under måndagen, blev minst sagt framgångsrik för svensk del. Nicola St Clair Maitland simmade också hon hem en bronsmedalj, den här gången handlade det om 400 meter frisim. Tiden skrevs till 6.11,96, en tid som inte alls var långt ifrån hennes eget säsongsbästa, och Nicola visade även hon att hon prickat formen rätt inför mästerskapet i Portugal.

Nytt svenskt rekord

Innan den andra tävlingsdagen var slut skulle vi också få ett nytt svenskt rekord från Pernilla Lindberg på 100 meter ryggsim. Det blev en fjärdeplats och dessvärre ingen medalj, men känslan är att ett nytt rekord räcker gott och väl. Pernilla simmade på den imponerade tiden 1.14,43, en tid som dessutom innebar att hon sänkte såväl sitt personbästa (som tidigare var 1.14,71) som sitt säsongsbästa (tidigare 1.15,78). Värt att notera är att det tidigare personliga rekordet, som numera är utraderat, sträckte sig tillbaka till Paralympics 2021.

Vi säger stort grattis till framgångarna!

Nicola St Clair Maitland Para-EM

Nicola St Clair Maitland tog brons på 400 meter frisim.

Taggar:

Publicerad: 2024-04-23

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Författare: Gustav Calderon