Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Succé för Lova Johansson under Para-EM – två nya svenska rekord

Den femte tävlingsdagen av Para-EM inleddes på bästa vis. Dels för svensk del, men framför allt för Lova Johansson som satte nytt svenskt rekord på 50 meter frisim. Under lördagen kom dessutom ytterligare ett svenskt rekord.

Lova Johansson slog nytt säsongsbästa under onsdagen, då på 50 meter ryggsim. Under torsdagsförmiddagen tillika tävlingsdag fem i Portugal visade hon återigen att formen är vässad lagom till Para-EM.

I försöken på 50 meter frisim blev det nytt personligt rekord för Lova Johansson. Den tidigare rekordtiden låg på 2.01,41, och Lova Johansson själv var inför mästerskapet tydlig med att målet var att just simma under två minuter. Det lyckades, när hon simmade in på tiden 1.59,71. En tid som, förutom ett nytt personligt rekord, dessutom är ett nytt svenskt rekord.

Svenskt rekord även under lördagen

Lova Johansson nöjde sig inte med ett svenskt rekord under mästerskapet. Under lördagsförmiddagen simmade Lova 100 meter frisim, där det blev ännu en rekordsimning under mästerskapets sista dag.

Det tidigare rekordet på 4.18,30, som hon själv satt, putsades till på ett mycket snyggt sätt. Den nya rekordtiden heter numera 4.13,78, och det går inte att säga mycket annat än att Lova Johansson avslutar mästerskapet på allra bästa vis.

Vi säger stort grattis till Lova Johansson!

Taggar:

Publicerad: 2024-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-27

Författare: Gustav Calderon