Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Lova Johanssons dröm inför Para-EM – simma 50 meter frisim under två minuter

Lova Johansson har ett tydligt mål med Para-EM i Portugal, som nu bara är ett par dagar bort. "Ett lopp som jag ser extra mycket fram emot är 50 meter frisim, det hade varit en dröm att simma under två minuter där", säger Lova Johansson.

Endast ett par dagar återstår innan Para-EM i Madeira, Portugal kickar igång. Fem svenska simmare finns på plats, och en av dem är Lova Johansson från Kungsbacka Simsällskap. Vägen fram till mästerskapet har handlat om fullt fokus på träning, men Lova Johansson har även tagit hjälp av en del andra saker.

"Min uppladdning inför mästerskapet har dels handlat om att ta det så lugnt som det går och där jag fokuserat på träningen. Jag har också kört ganska mycket mindfullness och meditation veckorna innan för att få så mycket kontroll över nerverna som möjligt", säger Lova Johansson.

"Det hade varit en dröm"

Förväntningarna är höga, och Lova Johansson tycker att det känns spännande när den nye förbundskaptenen Fredrik Lundin nu är på plats.

"Jag ser fram emot att träffa de andra simmarna, både konkurrenter och landslagskompisarna. Sen har vi fått en ny förbundskapten också, och jag ser fram emot att ha vår första tävling tillsammans med honom".

Målet med mästerskapet är tydligt, där distansen 50 meter frisim hamnar i fokus.

"Mina förväntningar på simningen är att se resultat på de små detaljerna som vi har jobbat på och att dessa kommer på plats. Ett lopp som jag ser extra mycket fram emot är 50 meter frisim, det hade varit en dröm att simma under två minuter där. Det är det stora målet med 2024 överlag, samtidigt som jag såklart vill jaga placeringar".

Taggar:

Publicerad: 2024-04-18

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Gustav Calderon