Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Summering av VM

VM i konstsim arrangerades i Fukuoka, Japan, 14-22 juli 2023. Nedan finns en sammanfattning från mästerskapet.

Den svenska VM truppen bestående av konstsimmare Sandra Freund och Marfa Changria samt tränare Marie-Helene Morneau och tränare och lagledare Helena Kuska deltog på mästerskapet i fritt och tekniskt solo för damer.

Women Free Solo: Sandra placerade sig på en 14:e plats i det fria solot (29 tävlanden) med totalpoängen 144.1728 - två placeringar ifrån en finalplats! Detta är den bästa placering Sverige uppnått på VM på 40 år och vi är glada och stolta över att se Sverige klättra uppåt på resultatlistan för att utmana de, i dagsläget, ledanden nationerna i konstsim. Sandra och tränare Marie-Helene är nöjda med prestationen även om den sista fria hybriden i programmet ledde till BaseMark och därmed sänkte poängen något.

Women Technical Solo: Marfa placerade sig på en 28:e plats i det tekniska solot (30 tävlanden) med totalpoängen 148.3234. Tyvärr missade Marfa att genomföra det första tekniska elementet och fick BaseMark på sina två fria hybrider vilket ledde till en lägre totalpoäng än väntat. Marfa och tränare Helena är mindre nöjda med prestationen där de menar att mycket kan sägas om genomförandet av programmet, men kommer att fortsätta jobba, lära sig och blir starkare.

Publicerad: 2023-07-21

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Sandra Allerrud