Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Sandra Freund och David Martinez Delgado debuterar på EM: "Håller en hög nivå"

Idag fredag går resan mot Serbien och Belgrad för duon Sandra Freund och David Martinez Delgado, som båda är redo att debutera på EM. Ett mästerskap som är fyllt av förväntningar. "Det ska bli kul att se hur de står sig i den här konkurrensen", säger lagledare Sandra Allerrud.

Följ tävlingarna från EM i konstsim här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Såväl Sandra Freund som David Martinez Delgado kommer till EM med god form i ryggen, och det är upplagt för ett spännande och intressant mästerskap.

"Det är ju extra spännande eftersom det är deras första EM, och särskilt med tanke på hur bra det gick under VM i vintras. Nu är det ju ett annat startfält, så det ska bli kul att se hur de står sig i den här konkurrensen", säger lagledare Sandra Allerrud.

I och med resultaten från VM tidigare i år kan man se att en högre placering inte alls är utesluten, såväl för Sandra Freund som för David Martinez Delgado.

"Sandra tävlar ju i fritt och tekniskt solo, vilket hon gjorde även under VM. Jämför man med resultaten från VM och kollar på de europeiska länderna så var hon topp 12 då, vilket innebär en plats i startfältet i finalen. Så det vore extremt roligt om hon kunde knipa en finalplats. David tävlar också han i fritt och tekniskt solo, och vid det fria solot är det första gången han deltar på internationell nivå. Det tekniska solot tävlade han i på VM, och tittar man på de europeiska länderna var han topp tre. Nu är det ju fler länder som deltar, men han är däruppe och nosar på de högre placeringarna. Det vore extremt kul om han kunde hålla den placeringen såklart".

"Sverige håller en hög nivå"

Trots att det är fler deltagare under ett VM så är konkurrensen stenhård även under ett EM. Den bästa chansen kommer möjligen mot slutet av mästerskapet.

"Det finns många väldigt bra konstsimsnationer i Europa, så EM håller en väldigt hög nivå även fast det finns många bra nationer under ett VM. Framför allt på de grenarna som Sandra tävlar i då dessa är lite mer etablerade, och det finns fler deltagare". Men i mixed, när de båda tävlar tillsammans så tror jag definitivt att de har en chans. Sverige är väldigt bra och håller en hög nivå utifrån den standard som finns. Så där tror jag absolut på en placering på den övre halvan åtminstone".

Delvis har duon slipat på mästerskapsformen utomlands, men såg också till att stå för starka prestationer under SM i Örebro.

"Både Sandra och David har varit utomlands och tävlat inför EM här. De var i Ungern och tävlade för att få lite tävlingsvana, och nu innan mästerskapet har de varit i Barcelona och tävlat för att slipa på de sista förberedelserna. De vann ju sina klasser under SM nyligen så det var bra, det känns lovande inför EM", avslutar Sandra Allerrud.

Publicerad: 2024-06-07

Senast uppdaterad: 2024-06-13

Författare: Gustav Calderon