Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Hanna Rosvall efter OS-beskedet: "Bara brast ut i tårar"

Under onsdagen kom beskedet som Hanna Rosvall väntat på. 24-åringen från Helsingborgs Simsällskap är nu klar för OS i Paris. "Jag bara brast ut i tårar, man har lagt ner så mycket tid på att få just det samtalet", säger Hanna Rosvall.

Den svenska OS-truppen i simning är nu komplett, när Sveriges Olympiska Kommitté under onsdagen offentliggjorde sex stycken nya namn. Ett av dessa namn var Hanna Rosvall, som nu får sin stora dröm uppfylld.

"Det känns helt fantastiskt, jag är så glad. Det är en stor lättnad och det känns så himla kul. Någonstans måste man tänka att 'det kommer att gå', men samtidigt måste man förbereda sig på både ett postitivt och negativt besked", säger Hanna Rosvall.

När beskedet att hon blivit uttagen till OS kom, då var det svårt att hålla känslorna tillbaka.

"Jag bara brast ut i tårar. Man har byggt upp det här så länge, och lagt ner så mycket tid på att få just det samtalet. Så att få höra de orden, det var helt sjukt. Det betyder ju allt för självförtroendet. OS är det största man kan uppnå, inte bara inom simningen utan inom idrotten i stort. Så att alltid ha det med sig, att man har varit där är en känsla som är svår att infinna sig i".

"Att få dyka i vattnet på en OS-arena..."

Förväntningarna på det tävlingsmässiga får kanske vänta ett tag tills beskedet har hunnit sjunka in, men Hanna Rosvall är samtidigt beslutsam i vad hon vill åstadkomma med sitt tävlande.

"Jag går ju såklart in med inställningen att simma så snabbt det bara går, slå personligt rekord och förhoppningsvis få chansen att simma en lagfinal".

Vägen fram till OS är ännu inte helt klar. Men klart är i alla fall att det bär av till SM i Linköping, och därefter Stockholm för att slipa på det sista.

"Jag åker hem till Sverige imorgon (torsdag) och ska tävla i SM tillsammans med min klubb. Annars har jag inte spikat min plan helt än, men tanken är att landa hemma någon dag och packa och sedan åka upp till Stockholm. Där kommer jag göra mina sista förberedelser tillsammans med landslaget och OS-truppen innan vi reser till Paris. Det känns skönt att förbereda sig tillsammans med de andra i truppen".

Det går inte att ta miste på vad hon ser mest fram emot i Paris.

"Hela grejen, hela upplevelsen. Att få dyka i vattnet på en OS-arena och få uppleva det absolut största inom idrotten", avslutar Hanna Rosvall.

Stort grattis och lycka till säger vi till Hanna och den övriga truppen!

Taggar:

Publicerad: 2024-06-26

Senast uppdaterad: 2024-06-26

Författare: Gustav Calderon