Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Landslagsansvarig för parasimning

Vi söker nu dig eller er som på deltid vill vara med och utveckla svensk parasimning. Som ansvarig förväntas du leda och utveckla parasimningens landslagsverksamhet.

Om tjänsten:

Landslagsansvarig i parasimning är en deltidsanställning.

Som landslagsansvarig är du ytterst ansvarig för landslagsverksamheten inom parasimningen i Sverige och har mångårig erfarenhet av simning på hög nivå. Du är ansvarig för landslaget och resurspersoner vid mästerskap och landslagsläger. Du kommer ha ett nära samarbete med aktiva och tränare, samt verka för att svensk parasimning utvecklas vidare mot internationell elit.

Dina egenskaper

Du trivs i en roll där du knyter kontakter, träffar människor och utvecklar verksamheten. Du är en driven och självgående person med höga kvalitetskrav och lyhördhet. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål. Som person är du också öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. Din entusiasm och positiva inställning till samverkan skapar motivation.

För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet hos dina medarbetare mot gemensamma mål och resultat.

Dina kvalifikationer:

 • Erfarenhet från parasimning.
 • Erfarenhet eller adekvat utbildning.
 • Förståelse för och erfarenhet av föreningsliv och ideell sektor.
 • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning.
 • God administrativ förmåga och ordningssinne.
 • God samarbetsförmåga.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift, i både svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriterande:

 • Erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom ideell sektor.
 • God kännedom om svensk idrottsrörelse, så som RF/SISU, SPK m fl.
 • B-körkort

Tillsättning sker med start snarast möjligt. Tjänsten innebär resor samt arbete på kvällar och helger men också stor frihet vad gäller hur arbetstiden förläggs. Tjänsten innebär frihet under ansvar och du kommer att ha varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Simförbundets kansli är placerat i Hammarby sjöstad, Stockholm. Placering och anställningsform sker i dialog med dig som kandidat.

Vi arbetar för att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Ulrika Sandmark, sportchef, på telefonnummer 072-2424117 eller e-post ulrika.sandmark@svensksimidrott.se. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 20 december 2023 till ansokan@svensksimidrott.se. Intervjuer kommer ske löpande.

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 150 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma.

Publicerad: 2023-12-04

Senast uppdaterad: 2023-12-04

Författare: Kenneth Magnusson

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -