Gå till innehåll
Distrikt Mellannorrland

Om oss

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som bildades 23 mars 1904 och har närmare 140 000 medlemmar i drygt 300 föreningar som organiseras i sju simdistrikt i hela landet. Utöver simidrotterna organiserar Svensk Simidrott även verksamheterna babysim, minisim, simlekskola och simskola. Från 25 års ålder och uppåt finns motions- och tävlingsverksamhet, så kallad Masters inom simning, öppet vatten, konstsim och simhopp.

Svensk Simidrott strävar kontinuerligt efter att förnya och utveckla vår verksamhet. I den Strategiska planen, Strategi 2025 finns huvudmålen som ska uppnås och de prioriterade områdena som ska satsas på under perioden. Planen ger riktningen och områden som vi vill utveckla under perioden.

Vår starka framfart såväl resultat- som utvecklingsmässigt, har som ett av få förbund, fyra gånger belönats med utmärkelsen "Årets idrottsförbund".

Publicerad: 2022-09-07

Senast uppdaterad: 2024-02-06

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -