Gå till innehåll
Öppet vatten

SKK och Jönköping tog guld!

Mästerskapet började med lagsimning och när de 4x1250m var simmade så var det SKK och Jönköping som knep tävlingarnas första titel.

SM-tävlingarna inledes med USM och 4x1250 mix lagsimning och under loppet växlade det mellan föreningarna och placeringarna. På sista sträcka var det SKK som till slut var starkast. I det vinnande laget simmade Elvira Lönnberg Flores, Sofia Bang, Jonathan Eriksson och Samuel Lönnberg Flores. Tvåa blev Upsala Simsällskapp och SK Neptun knep bronset.

SM klassen startade och ganska snabbt visade det sig att det skulle handla om hemmaklubben Motala och Jönköpings Simsällskap som skulle göra upp om segern. I början och efter de inledande sträckorna så var det de bägge föreningarnas lag 2 som låg först. Motala Andreas Carlsson såg sen till att ge Motala ledningen inför sista sträckan efter en stark simning på tredje sträckan. Jönköping hade sparat Victor Johansson till sista sträckan och han såg till att från fjärde plats i växlingen ta sig förbi alla andra föreningar och kunde till slut föra Jönköping till en ohotad seger och ett SM guld. I segrander lag simmade Ted Viker, Moa Holmquist, Thilda Häll och Victor Johansson. Silvermedaljen tog Motala Simsällskap och Jönköpings Lag 2 bärgade bronset. Grattis!

Alla resultat hittar du här: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

USM 2023

Publicerad: 2023-08-18

Senast uppdaterad: 2023-08-18

Författare: Hasse Nilsson

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -