Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Linköpings Allmänna Simsällskap tog emot hyllning från kungen

Nationaldagen blev en speciell dag för Linköpings Allmänna Simsällskap. Den anrika föreningen fick ta emot utmärkelse från Kung Carl XVI Gustaf på Skansen i Stockholm.

Bara dagar innan den svenska nationaldagen fyllde Linköpings Allmänna Simsällskap 200 år, en siffra som gör föreningen till Sveriges näst äldsta förening.

Den 6 juni, på Skansen i Stockholm, delade kungen traditionsenligt ut fanor med svenska flaggor till ett antal utvalda föreningar och organisationer. I år var Linköpings Allmänna Simsällskap en av dessa, som därmed fick anledning att fira sin 200-årsdag i dubbel bemärkelse. Bakom utmärkelsen står Stifelsen Sveriges Nationaldag, som ändå sedan 1918 har delat ut fanorna till föreningar och organisationer.

På plats för att ta emot och bära fanan för Linköpings Allmänna Simsällskaps räkning fanns styrelsemedlem Karin Björnström Karlsson och JSM-mästaren Markus Stahre, samtidigt som ett fyrtiotal ledare, simmare och föräldar från föreningen återfanns i publiken.

Vi säger grattis till Linköpings Allmänna Simsällskap, såväl till utmärkelsen som till 200 år fyllda!

Publicerad: 2024-06-10

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Författare: Gustav Calderon

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -