Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Caroline Ytterström och Tilda Persson om Eldsjäl 2.0: "Väldigt positivt"

Årets omgång av Eldsjäl 2.0 är klar för den här gången. Caroline Ytterström och Tilda Persson är mycket nöjda över hur utfallet blev. "Min upplevelse har varit helt fantastisk", säger Tilda Persson.

Riksidrottsförbundet har tillsammans med Folkspel tagit fram utbildningen Eldsjäl 2.0 för ledare 18-25 år med fokus och syfte att driva utvecklingsarbete. Utöver utbildning i att bedriva utvecklingsarbete kommer du även få stöd och vägledning av ett nätverk av mentorer.

Caroline Ytterström och Tilda Persson har just avslutat varsitt projekt genom just Eldsjäl 2.0, och de båda är mer än nöjda med resultatet. Tilda Perssons projekt gick ut på att fördela vinstpengar lika till både frisksimmare och parasimmare för att uppnå mer jämställdhet mellan dessa två delar inom förbundet.

"Min upplevelse av Eldsjäl 2.0 var helt fantastisk, man fick utveckla sitt eget ledarskap så otroligt mycket och lära sig att reflektera om sitt eget ledarskap och varför man är ledare och gör det man gör. Kortfattat var det en motion jag skrev till simförbundets årsmöte där jag inkluderade de problem som finns idag gällande vinstpengar och hur man kortsiktigt och långsiktigt kan lösa detta problem", säger Tilda Persson.

Hon fortsätter:

"Utfallet på mitt projekt blev positivt även fast resultatet inte riktigt är klart än då man ännu inte har hunnit att sätta igång med arbetet av att komma fram med en poängräkning som är så jämställd
som det går. Dock gick motionen igenom vilket var den stora frågan i de hela, om motionen skulle gå igenom eller inte. De tips och råd jag skickar med till andra unga ledare är att våga, det värsta som kan hända är att man får ett nej men då är det bara att jobba vidare och komma på någon annan
lösning till samma problem. Men också att inte göra något projekt för stort då projekt ofta tar upp mer tid än vad man tror".

"Har gett mig fler verktyg att arbeta med"

Caroline Ytterström, som arbetar för Sundsvalls Simsällskap, har i sin tur jobbat med ett projekt som kallas "En simskola för alla". Ett projekt för att ge fler barn en chans att gå i simskola, och för att hjälpa till att driva en simskola med lägre träningsavgift för en målgrupp i ett socioekonomisk utsatt område i Sundsvall, där simkunnigheten är låg bland barn.

"Min upplevelse av utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 är väldigt positivt. Det har gett mig fler verktyg att arbeta med som ledare inom min idrott och en chans att träffa och möta andra inspirerande mentorer och ledare inom flera idrotter. Eldsjäl 2.0 är ett program som har gett mig en chans att förverkliga en idé som jag brinner för med hjälp och stöttning från mentorer och andra deltagare", säger Caroline Ytterström.

Som även hon är nöjd med utfallet av projektet:

"Resultatet av mitt projekt kommer bli att vår förening tillsammans med ett bad i Sundsvall kommer utföra en simskola i sommar för barn i 7-12 år. Simskolan kommer vara subventionerad för att fler barn ska kunna söka till den. Förhoppningsvis kommer vi få många ansökningar."

Ta chansen att söka till framtidens ledarskapsprogram Eldsjäl 2.0 du med! Nu har du möjlighet att ansöka till den tredje omgången av Eldsjäl 2.0 med start under hösten 2024. KLICKA HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att ansöka till programmet, sista ansökningsdag är den 26 maj. Vid frågor, kontakta maria.olofsson@svensksimidrott.se

Publicerad: 2024-05-17

Senast uppdaterad: 2024-05-17

Författare: Gustav Calderon

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -