Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Helsingborgs Simsällskap pristagare i Inspirerande Idrott

Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande, förkortat SCIF, har utsett sina pristagare i "Inspirerande Idrott". En av pristagarna är Helsingborgs Simsällskap, som är en av tre pristagare efter det att totalt 160 nomineringar inkommit.

Det främsta kriteriet till att bli en av dessa tre pristagare är att föreningen uthålligt, under flera år, ska ha bidragit till att aktiva har uppnått hög internationell nivå. Detta är något som Helsingborgs Simsällskap lyckats med, och således är föreningen en av tre pristagare som nu får ta emot priset som uppgår till 100 000 kronor.

"Helsingborgs simsällskap har under en lång tid fostrat duktiga simmare, inte minst på den kvinnliga sidan. Det räcker väl att nämna Emma Igelström, Johanna Sjöberg och systrarna Sophie och Louise Hansson", lyder motiveringen från SCIF.

Vi säger stort grattis till Helsingborgs Simsällskap!

Publicerad: 2024-05-16

Senast uppdaterad: 2024-05-16

Författare: Gustav Calderon

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -