Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Carl Jenner uttagen till ny SOK-satsning

Sveriges Olympiska Kommitté startar "Topp och Talang Tränare", som innebär att utvalda tränare ska få ta del av ett långsiktigt utvecklingsprogram. En av de 23 som tagits ut är simningens Carl Jenner.

"Topp och Talang Tränare" är ett nytt initiativ från Sveriges Olympiska Kommitté. 23 utvalda tränare, som förväntas utökas till 50 inför 2025, får möjligheten att ta del av ett utvecklingsprogram med individuellt skräddarsytt och behovsanpassat stöd. Syftet är att lyfta tränaryrket i Sverige.

En av de 23 tränare, från olika idrotter, som valts ut till satsningen är Carl Jenner, som är ungdoms- och juniorutvecklare inom simningen.

Vill lyfta tränaryrket

Satsningen består av två delar. Dels handlar det om att tränarnas tid med de aktiva behöver utökas, samtidigt som det också handlar om att tränarnas kompetens ska stärkas genom ett program för individuell utveckling som ska ta sikte mot ett tränarskap i världsklass.

"Vi vill lyfta tränaryrket i Sverige, tränarnas förutsättningar och villkor behöver förbättras. Tränaren är våra idrottares närmaste person och väldigt betydelsefull för prestationsutveckling både långsiktigt och i vardagen", säger SOK:s sportdirektör Peter Reinebo om satsningen.

Publicerad: 2024-04-29

Senast uppdaterad: 2024-04-29

Författare: Gustav Calderon

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -