Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Svensk Simidrott står upp för en dopingfri idrott

De nyligen avslöjade dopingfallen bland kinesiska simmare inför OS 2021 påminner oss om den akuta vikten av att upprätthålla en dopingfri idrott. Doping underminerar inte bara själva grundvalen för fair play och ärlighet, utan underminerar också det förtroende och den respekt som idrotten förtjänar från både idrottare och fans världen över.

Svensk Simidrott tar avstånd från och har nolltolerans mot all form av doping. Vi är fast övertygade om att sann framgång inom idrotten bara kan uppnås genom hårt arbete, dedikation och ärlighet. Våra simidrottare förtjänar en miljö där de kan känna sig trygga och stolta över sina prestationer, utan oro för att det förekommer fusk eller orättvisor.

Läs hela pressreleasen här

Publicerad: 2024-04-23

Senast uppdaterad: 2024-05-06

Författare: Anna Hammar

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -