Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Bengt O Eriksson har gått ur tiden

Bengt O Eriksson med mångårigt idrottsligt engagemang som förbundsläkare har gått ur tiden. Bengt var professor emeritus i barnkardiologi vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet.

Bengt O Eriksson med mångårigt idrottsligt engagemang som förbundsläkare har gått ur tiden. Bengt var professor emeritus i barnkardiologi vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet. Han föddes 24 maj 1934 och dog 11 dec 2023. Utöver förbundsläkarrollen var han bland annat ansvarig läkare för den svenska truppen vid tre olympiska spel, vice ordförande i Riksidrottsförbundets dopingkommission och satt i såväl FINAs som LENs medicinska kommittéer.

Publicerad: 2023-12-19

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare: Anna Hammar

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -