Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Nominerade i kategorin Årets Tränare

Nu presenterar vi tillsammans med NeH de nominerade i kategorin årets tränare. Årets tränare är en engagerad simidrottsledare som visat på framgångsrikt, holistiskt och målinriktat ledarskap både i och utanför idrottsarenan.

De nominerade är:

Antonio Lutula
Antonio Lutula har på bara två år som ansvarig för NEC visat en exceptionell förmåga att utveckla såväl sin egen tränarroll som de simmarna han tränar. Han har djupa tekniska kunskaper och en vinnande ledarskapsstil, där han inspirerar sina simmare att förbättra sig och nå nya resultatnoteringar. Antonios förmåga att förstå och stödja individuell utveckling är en nyckelfaktor i hans framgång som tränare. Han skräddarsyr sina träningsmetoder för att maximera varje simmares potential, vilket har lett till betydande förbättringar för flertalet simmare på NEC.

Pär Berg
Pär Berg är arkitekten bakom över två decennier av framgång en av Sveriges mest respekterade simhoppföreningar. Med ett processinriktat och holistiskt synsätt lyckas Pär forma och vägleda idrottare till framgång. Under 2022 stod Pär bakom Emilia Nilsson Garips resa till den absoluta världseliten, och året därpå ledde han tre av fem aktiva till European Games och tre av fyra aktiva till VM. Det är inte bara resultatlistan som imponerar, utan det individanpassade förhållningssättet i Pärs ledarskap. Han ser varje individ som unik och skiljer tydligt på person och prestation. Hans ledarskap är en påminnelse om kraften i att förstå och stödja varje individs unika resa, vilket har gjort Malmös simhoppsverksamhet till en framstående plats för prestation och personlig utveckling.

Niko Martikainen & Thomas Salenius
Niko och Thomas utgör en dynamisk tränarduo i Jönköping. Under de senaste tre åren har de utvecklat och förfinat en gemensam träningsfilosofi. Deras dagliga samarbete där de drar nytta av varandras styrkor, är en kärnkomponent i deras framgångsrika tränarskap.

Genom att kombinera sina kompetenser utnyttja varandras expertis har Niko och Thomas skapat en noga utformad plan och en stödjande miljö för simmarna och deras utveckling och mående. Niko och Thomas har tillsammans lyckats skapa en miljö som inte bara har fört deras simmare till både nationella och internationella framgångar.


Läs mer om Simidrottsgalan här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-22

Senast uppdaterad: 2023-11-22

Författare: Ulrica Soderqvist

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -