Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Nominerade i kategorin Årets Stjärnskott

Nu kan vi äntligen presentera de tre nominerade i Simidrottsgalans kategori Årets Stjärnskott. Priset går till en ny simidrottsstjärna som visat sig på den internationella arenan.

De nominerade är:

Olivia Klint Ipsa - KSLS
Olivia Klint Ipsa imponerade vid EJM i Belgrad, där hon erövrade tre medaljer inom 50, 100 och 200 meter bröstsim i hård europeisk konkurrens.
Hon presterade även exceptionellt med toppresultat på 50 och 100 meter bröstsim med topp 16-tider i världen under 2023 vilket gjorde att hon även kvalade in till kommande VM i Doha.
Olivia Klint Ipsa är en simtalang som redan visat prov på framstående prestationer

Elly Ekebäck - Jönköping SS
Elly Ekebäck, den blott 15-åriga simhopptalangen från Jönköping SS, gjorde sin debut på den europeiska scenen vid EJM 2023 och klev genast upp på prispallen. Med en imponerande prestation erövrade hon bronset på 3 meter i 14-15-årsklassen, vilket markerar början på vad vi tror kommer att bli en lysande karriär inom simhopp. Ellys framgångar är en inspirerande prestation och ett bevis på hennes talang och dedikation.

Lova Johansson - Kungsbacka SS

Lovas entusiasm, vilja och styrka är hjärtat i hennes dedikation till idrotten. Under det senaste året har hon kontinuerligt bevisat dessa kvaliteter genom att bryta svenska rekord gång på gång. Genom outtröttlig ansträngning och fokus har Lova inte bara överträffat förväntningarna utan också uppnått ett av hennes största mål – att kvalificera sig och delta i VM i parasimning. Hennes bedrift är inte bara en triumf för henne personligen utan också en inspirerande berättelse om uthållighet och framgång som kan motivera och lyfta upp andra inom parasimningen.

Läs mer om Simidrottsgalan här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-16

Senast uppdaterad: 2023-11-16

Författare: Ulrica Soderqvist

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -