Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Över 1.7 miljoner till Svensk Simidrotts föreningar

Då den ideella organisationen Folkspel summerar verksamhetsåret landar överskottet – via försäljning av Bingolotter och Sverigelotter – på 294 miljoner kronor till svenskt föreningsliv, tillskott som gör nytta och skillnad.

Sedan 1991 har försäljningen av BingoLotto Länk till annan webbplats. och Sverigelotten Länk till annan webbplats. genererat hela 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. Bara under det senaste verksamhetsåret, som sträckte sig från hösten 2022 till våren 2023, tjänade föreningar 294 miljoner kronor på försäljning av Folkspels lotter. Av dessa pengar gick 1 736 149 till Simidrottens föreningar.

– Det här extra tillskottet för våra föreningarna ute i landet innebär att de kan fortsätta att växa och utvecklas. Att sälja lotter är ett smidigt sätt att tjäna extra pengar till föreningen, säger Jan Dahlberg, Marknadschef för Svensk Simidrott.

Mest pengar bland Folkspels medlemmar har Riksidrottsförbundets föreningar tjänat. Över 228 miljoner kronor har föreningar runt om i landet tjänat som sålt lotter. Totalt har Folkspel de senaste fem åren betalat ut 1,4 miljarder kronor i överskott till föreningslivet.

– Alla vi på Folkspel är mäkta stolta över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer. Sedan starten 1991 överstiger behållningen 17,5 miljarder kronor. Vi är som bekant en ideell organisation. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för, säger Henrik Lindroth, Marknads– och kommunikationsansvarig på Folkspel.

Topplista på de Simidrottsföreningar som fått störst utdelning

Järfälla Simsällskap – 97 456
Landskrona Sim – 84  254
Uddevalla Sim – 78 275
Jönköpings Simsällskap – 68 206
Sala Simsällskap – 66 409
Växjö Simsällskap – 60 190
Värnamo Simsällskap – 57 740
Örebro Simallians – 54 120
Simklubben Laxen – 49 070
Simklubben Lödde – 45 026
Hudiksvalls Simsällskap – 44 683
Norrköpings Kappsimningsklubb – 44 287

Är du nyfiken på hur mycket din förening har tjänat på försäljning av Folkspels lotter? Här kan du se hur mycket ni tjänade Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill er förening också börja sälja digitala lotter? Skapa en unik länk för din förening och sprid den i era digitala kanaler. läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-11-14

Senast uppdaterad: 2023-11-14

Författare: Anna Hammar

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -