Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Kom ihåg att ansöka om LOK-stödet senast den 25:e augusti.

OBSERVERA! Vi uppmanar även alla föreningar att logga in i IdrottOnline för att kontrollera att er ansökan för LOK-stöd finns med. Under sommaren upptäckte Riksidrottsförbundet ett fel i registreringen av aktiviteter som bedrevs under januari månad. Felet är korrigerat och alla aktiviteter för våren 2023 registreras nu korrekt. För att korrigera felet tvingades de dock radera alla ansökningar som skickats in fram till 4 augusti.

På grund av detta uppmanar de nu alla föreningar att logga in i IdrottOnline för att kontrollera och säkerställa att ansökan om LOK-stöd är inskickad. Om er ansökan raderats måste ni skicka in en LOK-stödsansökan på nytt. Sista ansökningsdag är 25 augusti.

Från den 1:a juli 2023 togs nästa steg i LOK-stödet där kortare aktiviteter möjliggörs, samtidigt som fler deltagare per grupp tillåts under förutsättning att det också finns fler ledare.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att ta ytterligare steg i förändringen av det statliga lokala aktivitetsstödet (LOK-stödet). De nya LOK-stödsreglerna träder i kraft den 1 juli 2023.

Den 1 januari 2022 genomfördes ett första steg i utvecklingsarbetet, då en begränsning infördes gällande antalet deltagartillfällen en enskild individ kan erhålla bidrag för i en och samma idrott per vecka. Från den 1 juli 2023 tas nästa steg då LOK-stöd för kortare aktiviteter möjliggörs, samtidigt som fler deltagare per grupp tillåts under förutsättning att det också finns fler ledare.

Aktivteter kommer därmed kunna förkortas från 60 minuter, vilket kommer ge ett stort värde för framförallt idrottandet i yngre åldrar där en timmes aktivitet kan kännas långt.

Idrottsföreningar kommer även fortsatt att ansöka LOK-stöd på samma sätt som tidigare. Läs mer om förändringar härLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. och om hur du söker stöd härLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2023-08-15

Senast uppdaterad: 2023-08-15

Författare: Josefin Lillhage

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -