Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Läget för Sveriges simhallar katastrofalt!

Det råder en akut situation för Sveriges simhallar där över 100 kommuner har omfattande renoverings- och nybyggnadsbehov. Dessutom saknar 50 kommuner helt simhall eller undervisningsbassäng, trots att det är ett krav i läroplanen att alla barn ska lära sig simma 200 meter innan de går ut åk 6. Det är hög tid för statliga insatser då alltför många kommuner själva saknar de ekonomiska förutsättningarna att agera!

- Läget är mycket allvarligt och nu krävs det ett statligt stöd! Vi vill att regeringen avsätter 1 miljard kronor per år de kommande 10 åren vilket skulle innebära att 100 kommuner kan bygga nya simhallar. Vilken vinst det skulle vara för simkunnigheten, folkhälsan och för barn och unga som önskar delta i föreningslivet! säger Pia Zätterström, ordförande i Svenska Simförbundet.

Läs hela pressreleasen här Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-06-01

Senast uppdaterad: 2024-05-07

Författare: Anna Hammar

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -