Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Checklista för inkludering av transpersoner

Svensk Simidrotts utgångspunkt är att alla individer som vill delta i simidrottens verksamheter ska ges samma möjligheter att delta utifrån sina förutsättningar. Vi jobbar för att transpersoner och andra grupper med normbrytande könsidentiteter ska känna sig välkomna och trygga i samtliga av våra verksamheter och har därför tagit fram en checklista som stöd till föreningsledare och tränare. Det finns bland annat tips om saker att tänka på i simhallsmiljön, i föreningens kommunikation och i bemötandet av individen. Vi har också samlat länkar där du kan läsa på och lära dig mer.

Checklistan hittar du här: Checklista kopplat till könsidentitet Pdf, 329.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-05-01

Senast uppdaterad: 2023-05-01

Författare: Erika Meeker

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -